38 minut, distribucija Društvo 2 koluta, 3+

Šest kratkih likovno raznovrstnih pripovedk iz živalskega kraljestva za vso družino, tudi za najmlajše.


Miriam gre na izlet k jezeru / Miriam Järve ääres

Riho Unt, Sergei Kibus
Estonija, 2017, 5 min

Miriam odide na družinski izlet k jezeru. Po dolgem razburljivem dnevu se družina zvečer namesti v šotor. Kokoška pa ne more spati, zato se odpravi na sprehod. Zunaj sliši nenavadne nočne glasove in vidi oči, ki mežikajo v temi. Za dokaz posname pošasti okoli sebe s fotoaparatom. Pa so bile res pošasti?

Kuap

Nils Hedinger
Švica, 2018, 8 min

Vsi paglavci iz mresta odrastejo v žabe. Naš mali paglavec pa bo moral še malce počakati. A v ribniku ne zmanjka stvari, ki jih je treba odkriti. In pomlad zagotovo spet pride naslednje leto.

Princ Ki-Ki-Do: Superdo

Grega Mastnak
Slovenija, 2018, 5 min

Nekega jutra v Ki-Ki-Dojev gozd prileti nenavaden ptič – Superdo. V stilu superjunakov leti s pomočjo škornjev na reaktivni pogon. S prevaro in priliznjenim šarmom povsem osvoji srca gozdnih prebivalcev. A ne za dolgo!

Pav / Pfau

Julia Ocker
Nemčija, 2018, 4 min

Pav je na odru velik zvezdnik. A zasluge za slavo si lastijo tudi njegova peresa, ki zahtevajo svoj kos pogače.

Bela vrana / Bijela vrana

Miran Miošić
Hrvaška, 2018, 9 min

Majhna bela vrana se ne ujame najbolje z jato črnih vran. Prav nasprotno, pogosto se ji posmehujejo in jo preganjajo. Ko pa se za njihovo življenjsko okolje začnejo viharni časi, jim prav mala bela vrana pomaga najti boljše bivališče.

Zadnji dan jeseni / Le dernier jour d’automne

Marjolaine Perreten
Švica, 2019, 7 min

Gozdne živali skrivaj zbirajo zapuščene dele koles, da bi zgradile vozila po lastni meri. Obeta se vznemirljiva dirka – dirka na zadnji dan jeseni.